Lousso M&W boutique showroom

The desire of the client reflected an ambition to convert a neutral clothing boutique into a space that has its own recognizable identity. Thus, in order for a dominant concept to emerge, all clothing items were re-positioned so as to cover the perimeter walls. The center of the space was conceived as a catwalk generated through the use of a central hanging structure from which the hangers are suspended. The customers walk through this kind of “passarella”, entering and exiting it, through the “new arrival” hanging clothes’ intervals. The main interval, opposite the boutique’s entrance, frames the existing masonry wall, facilitating the customers’ move towards the far end of the boutique. This wall, as well as all the rest of the perimeter walls, bear newly placed steel selves, enhancing a sense of continuity and enclosure. The latter is accentuated by the shape of the roof structure: an arc emitting diffused light which unconsciously guides the costumers’ footsteps as they stroll around the virtual geometry generated by the hangers’ positioning.

 

loulou-36lou-36-alou-43lou-60lou-75lou-112lou-131lou-148lou-175lou-292lou-249lou-282lou-298-alou-306-alou-311-alou-315-a

sam_1145sam_1147axon_final_cropModel

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s